Frederique Constant Classics Heart Beat Moonphase Date sa plavim brojčanikom

Posljednji model nadopunjuje Heart Beat Moonphase Date model posebnom tamnoplavom bojom brojčanika

Tekst: Zoran Supina Fotografije: Frederique Constant/Eric Rossier

Još je 1994. Frederique Constant lansirao je Heart Beat s okruglim otvorom na 12 sati kako bi otkrio nemirnicu. Ideja otvaranja brojčanika bila je naglasiti prisutnost automatskog mehanizma. U skladu s filozofijom Frederique Constanta, dostupnog luksuza, automatski mehanizam koji se ovdje koristi – kalibar FC-335 – temelji se na Selliti SW-200 s modulom za specifične funkcije integriranim u glavnu ploču.

Frederique Constant Classics Heart Beat Moonphase Date Blue Dial FC 335MCNW4P26 7
Frederique Constant Classics Heart Beat Moonphase Date, referenca FC 335MCNW4P26

Heart Beat model s otvorom na brojčaniku u klasičnoj je kolekciji Frederiquea Constanta sa svojom pomalo različitom ponudom. Dostupan u jednostavnoj automatskoj izvedbi s tri kazaljke te kompliciranijoj, također automatskoj izvedbi s komplikacijama mjesečevih faza i datuma. Najnoviji model koji se pridružio liniji je tamnoplava verzija brojčanika Heart Beat Moonphase Date, donoseći suvremenu boju postojećim srebrnim brojčanicima u kolekciji.

Frederique Constant Classics Heart Beat Moonphase Date Blue Dial FC 335MCNW4P26 2

Umjesto prozorčića s datumom, Heart Beat Moonphase Date se oslanja na sustav datuma s pokazivačem s bijelim brojevima za datum koji se nalaze na perimetru brojčanika i označeni su strelicom na vrhu bijele kazaljke. Podebljani unutarnji prsten prikazuje klasične rimske brojeve. I datum i sati imaju satensko brušenu pozadinu u kontrastu sa središnjim područjem s utisnutim uzorkom Clous de Paris koji sugerira giljoš (guilloché).

Frederique Constant Classics Heart Beat Moonphase Date Blue Dial FC 335MCNW4P26 4
Nasuprot otvoru na 12 sati smještena je funkcija mjesečeve faze postavljena na 6 sati i ima svjetlije plavo nebo i srebrni Mjesec koji su kontrastni tamnoplavom brojčaniku

Polirano kućište skladnih proporcija i od nehrđajućeg čelika ima promjer od 40 mm i visinu od 10 mm te ima stepenasti okvir i kratke lugove. U skladu s tradicionalnijim duhom ove kolekcije, debeli stepenasti okvir uokviruje klasični brojčanik s rimskim brojevima, kazaljke su u Breguet stilu, a teksturirana područja simuliraju giljoš.

Frederique Constant Classics Heart Beat Moonphase Date Blue Dial FC 335MCNW4P26 6

Automatski kalibar FC-335 (baza Sellita) dizajniran je s fokusom na jednostavnost i može se vidjeti kroz prozirnu stražnju stranu kućišta. Sve je podesivo na kruni. Prva pozicija navija mehanizam, druga mijenja datum, treća odgovara mjesečevoj fazi, a četvrta je postavljanje točnog vremena. Otkuca 28.800 na sat te mehanizam pruža rezervu snage od 38 sati.

Frederique Constant Classics Heart Beat Moonphase Date Blue Dial FC 335MCNW4P26 8

Frederique Constant Classics Heart Beat Moonphase Date uparen je s mornarički plavim kožnim remenom prošivenim bijelim koncem. Preporučena maloprodajna cijena iznosi 1.750 EUR, a kompletnu ponudu ovih satova provjerite na Dicta stranicama.

Facebook

Društvene mreže