HUBLOT SQUARE BANG UNICO: NOVI OBLIK SATA

Hublot otkriva vlastitu interpretaciju kvadratnog sata, potpuno novu geometriju inspiriranu legendarnim Big Bangom – “Shaped Collection’ koja se nalazi uz Spirit of Big Bang

Tekst: Josip Cerovac Fotografije: Hublot

Četvrtasti sat vrlo je specifičan predmet s kojim se većina urara ne usuđuje uhvatiti u koštac. Ovo je razdorni, razorni i nekonvencionalni oblik koji nitko nije znao preraditi desetljećima. Hublot se odlučio uhvatiti u koštac s tim oblikom kako bi istražio njegovu moć i stvorio potpuno jedinstveni sat.

Hublot Square Bang Unico Titanium Ceramic 821.NM .0170.RX PB HR B 2 min

Kućište ima modularnu strukturu te vodonepropusnost do 100 m. Mehanizam uklopljen u njega je znani kućni Unico vidljiv vrlo dobro zahvaljujući korištenju safirnog kristala na obje strane. Sendvič konstrukcija brojčanika daje različite razine dubine i vrlo arhitektonski dojam. Luneta je učvršćena sa šest funkcionalnih vijaka raspoređenih identično kao i na Big Bang modelima. Ušice djeluju poput štitnika, a narukvice se lako mijenjaju uz One Click sistem otpuštanja.

Hublot Square Bang Unico King Gold 821.OX .0180.RX PR HR B 2 min

Square Bang koristi iste materijale kao i njegov prethodnik, uključujući titan, keramiku i King Gold, a nije izostala niti poznata ‘All Black’ završna obrada. Na kraju, novi remen ukrašen ‘čokoladnim kvadratima’ dodatno naglašava identitet Square Banga. Zahvaljujući njegovom izmjenjivom sustavu možete promijeniti izgled svog sata jednim klikom s impresivnom paletom gumenih, aligatorskih i uskoro kožnih remena mekanih na dodir.

Hublot Square Bang Unico Titanium 821.NX .0170.RX CU HR B 2 2 min

Već je dostupno pet modela od 42 mm. Prva tri su od čvrstog titana, crne keramike ili King Golda. Posljednja dva spajaju titan ili King Gold s crnom keramičkom lunetom. Svaki model dolazi s crnim gumenim remenom i preklopnom kopčom od istog materijala kao i kućište. Ovi originalni dizajni kucaju u ritmu HUB1280 Unico Manufacture mehanizma, automatskog kronografa sastavljenog od 354 komponenti i podešenog na 4 Hz.

Hublot Square Bang Unico Titanium 821.NX .0170.RX FD HR B 2 min

Završna obrada je beskompromisna i ima vrlo moderan dojam: polirani i pjeskareni vijci, gumom presvučena krunica, potisnici ukrašeni gumenim ‘čokoladnim kvadratima’, polirano satensko dno i rodij ili 5N pozlaćene kazaljke, ovisno o modelu. Teksturirani uzorak remena kreiran je posebno za Square Bang. Sadrži četiri reda (kao četiri strane kućišta) podignutih kvadrata (poput lunete na kućištu).

All black: kolekcionarska edicija od 250 primjeraka

Ako biste morali odabrati samo jedan, to bi bio ovaj: ‘Square Bang Unico All Black’. Kao i svi All Blacks, bit će izrađeno samo 250 primjeraka i to će bit jedino ograničeno izdanje Square Bang Unico kolekcije.

Hublot Square Bang Unico All Black 821.CX .0140.RX PB HR B 2 min
Hublot Square Bang Unico All Black 821.CX .0140.RX

Više od 15 godina nakon predstavljanja, All Black serija još jednom dokazuje svoju svestranost i snagu. To je jasno prikazano u novoj inkarnaciji kao Square Bang Unico. Bilo da se radi o kućištu, luneti, potisnicima, remenima, brojčaniku ili satnim oznakama: crna je prisutna na svim površinama dok se polirane ili satenske završne obrade izmjenjuju kako bi otkrile suptilne nijanse koje su samo za oči vlasnika. Keramika i titan susreću se, usklađuju i spajaju. Rijedak dizajn, za kolekcionare koji više vole ići manje znanim putem.

Hublot Square Bang Unico All Black 821.CX .0140.RX FD HR B 2 min

Cijene su određene te iznose:

ALL BLACK 821.CX.0140.RX Limited to 250 pieces – 25,900.00 EUR

TITANIUM CERAMIC 821.NM.0170.RX – 23,800.00 EUR

TITANIUM 821.NX.0170.RX – 22,700.00 EUR

KING GOLD CERAMIC 821.OM.0180.RX – 39,400.00 EUR

KING GOLD 821.OX.0180.RX – 39,400.00 EUR

Facebook

Društvene mreže