Industrijski dizajn nove G-SHOCK GA-900 kolekcije čija baterija traje sedam godina

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Casio

G-Shock predstavlja novu analogno digitalnu kolekciju GA-900 modela. Robusni, atraktivni i moderni podjednako dobro se snalaze i u radnom i u modnom svijetu

G-Shock kolekcija priča je za sebe od samog predstavljanja 1983. Toliko se udomaćila na tržištu da mnogi G-Shock satove smatraju samostalnim brendom, a ne dijelom Casio obitelji. Za kolovoz su pripremljena nova izdanja GA-900 serije koju krase atraktivne kombinacije boja i industrijski dizajn sata.

ga 900 decagonal bezel and screw fastening 1 1

Deseterokutna luneta učvršćena je na kućište s četiri predimenzionirana vijka čime je dodatno naglašena robusnost ovog sata. Standardna značajka analogno-digitalne kombinacije je preglednost koja je dodatno poboljšana grafičkim intervencijama. Sve dodatne površine poput gumbiju na kućištu ili remena su izrezbarene i otporne na sklizanje.

GA 900A 1A9 JF DR EDIT
Casio G-Shock GA-900-1A-JF-DR

Uz vodonepropusnost do 200 m ovi modeli prate točno vrijeme u 48 svjetskih gradova, mjere vrijeme štopericom, bude vas alarmom, imaju programirani kalendar pa izostaju korekcije na kraju mjeseca, LED rasvjetu… Sve to omogućuje novi modul 5637 smješten u veliko kućište promjera 52.8 mm i debljine 16.9 mm. Velik sat svakako.

GA900 1
Remen od tkanine jedna je od opcija i dolazi s klasičnom kopčom

Tri su nove izvedbe u kolekciji GA-900, a zajedničko im je analogno digitalna kombinacija prikaza vremena. Boje su mornarsko plava, crna i crvena. Štoperica mjeri s točnošću od 1/100 sekunde, a odbrojavanje punih 60 minuta s preciznošću od 1/10 sekunde. Dnevno je moguće programiranje 5 alarma.

GA 900 2A JF DR
Casio G-Shock GA-900-2A-JF-DR

Detaljnije o G-Shock modelima provjerite na stranicama Watch Centra, satovi.com.

GA 900 1A JF DR
Casio G-Shock GA-900 1A-JF-DR

Casio G-Shock GA-900 

– analogno digitalni prikaz informacija
– deseterokutna luneta, jedinstveno dizajnersko rješenje u G-Shock kolekciji
– Hand Shift (pomicanje kazaljki kako bi se lakše očitalo informacije s digitalnog displeja)
– vodonepropusnost 200 m
– trajanje baterije 7 godina (najduži vijek unutar G-Shock kolekcije satova bez solarnog punjenja s analognim prikazom)

Kategorije: Brandovi, Casio, Noviteti
Oznake: ,