Iznimka od pravila: zlatni Highlife Perpetual Calendar Manufacture

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Frederique Constant

Frederique Constant Highlife Perpetual Calendar Manufacture u 18 karatnom roza zlatu odstupa od filozofije dostupnog luksuza jer u ovoj izvedbi stoji gotovo 30.000 eura, a proizvest će se samo 30 primjeraka

Pravila su da se krše, a u Frederique Constantu to rade na vrlo luksuzan način. Iako već desetljećima slove za švicarskog proizvođača satova koji je brojne komplikacije učinio dostupnim prosječnom kupcu sata s posljednjim su modelom iskočili iz tog kalupa. Naime, Highlife Perpetual Calendar Manufacture dobio je novu inačicu kod koje je kompletno kućište izliveno iz 18 karatnog roza zlata. O svim smo modelima ove nove kolekcije pisali ovdje.

Frederique Constant FC 775N4NH9 Web Front min
Frederique Constant Highlife Perpetual Calendar Manufacture s kućištem u 18 karatnom roza zlatu

Osim zlata, luksuznim ga čini i vrlo limitirana edicija od svega 30 primjeraka. S klasičnim i dostupnijim modelima dijeli promjer kućišta od 41 mm te integrirani remen koji je u ovom slučaju od kože krokodila u plavoj boji. Poseban sistem razvijen je za laku zamjenu remena bez uporabe ikakvog alata. Komplementarno ružičasto zlato i duboka plava boja brojčanika vrlo su upečatljiva kombinacija. Finalna je obrada kombinacija brušenih i poliranih površina kućišta s nevjerojatnim odsjajima. Svaki podbrojčanik (mjesec i prijestupna godina, dan i datum) presijava se na svjetlosti. Indeksi sati su ružičasto pozlaćeni i luminiscentni. U skladu s uglađenim dizajnom kućišta, integrirani su svi korektori vječnog kalendara, ostavljajući naglasak na kruni od ružičastog zlata na poziciji 3 sata.

Back FC 775N4NH9 Web 1200x

U ovoj posve jedinstvenoj izvedbi ružičastog zlata od 18 karata, izvrsno uređeni brojčanik Highlifea pokazuje se u svoju najbolju prednost. Optimalnu čitljivost osigurava safirni kristal s antirefleksnom obradom s obje strane. Vječni kalendar novog Highlife svjedoči o savoir-faireu koji je Frederique Constant strpljivo nakupljao tijekom posljednjih 30 godina. Radi se o rijetkosti, rijetkome brendu koji može interno dizajnirati, proizvoditi, sastavljati i testirati svoje satove u okviru vlastite proizvodnje u Ženevi.

Side FC 775N4NH9 Web 1200x

Frederique Constant Highlife Perpetual Calendar Manufacture pokreće kalibar Manufacture FC-775, samonavijajući mehanički mehanizam koji otkuca 28.800 impulsa na sat i ima rezervu snage od 38 sati. Stručno će oko primijetiti fino obrađen mehanizam, njegov složeni perlaž i ukras Côtes de Genève. Najavljena cijena zlatnog Highlife Perpetual Calendar Manufacture iznosi 29,995 EUR. Na stranicama Dicte pronašli smo za sada samo osnovne modele iz Highlife kolekcije.

Frederique Constant Highlife Perpetual Calendar Manufacture

Referenca: FC-775N4NH9

Funkcije: sati, minute, mjesečeve mijene, datum, dan, mjesec, prijestupna godina

Mehanizam: FC-775 Manufacture automatik, vječni kalendar , 26 rubina, 38 sati rezerve snage, 28.800 otkucaja na sat

Kućište: 18K roza zlato, polirano, trodijelno, promjer 41 mm, konveksni safirni kristal, antireflektirajući premaz, vodonepropusno do 30 m

Brojčanik: mornarsko plavi, aplicirani roza zlatni indeksi, ručno polirane zlatne kazaljke, luminirane

Remen: mornarsko plavi od kože krokodila

Edicija: ograničena na 30 primjeraka

Cijena: 29.995 EUR

Prijavi se na newsletter i osvoji SWATCH FUTURISTIC GREY

Pogledajte pravila nagradne igre

Više informacija