SOLARNO PUNJENJE I ZA AVANTURISTIČKE I MULTISPORT GARMIN SATOVE

Tekst: Zoran Supina
Fotografije: Garmin

Unaprijeđeni Instinct, fēnix 6 i 6s te tactix Delta multisport modeli uvođenjem solarne tehnologije donose još duže trajanje baterije te uvode nove specijalizirane aktivnosti

Polazeći od uspjeha prvog Garmin multisportskog sata za solarno punjenje, fēnix 6X – Pro Solar, ova nova solarna izdanja omogućuju korisnicima da rade ono što vole duže kroz značajno produljeno trajanje baterije i nove funkcije, uključujući surfanje, brdski biciklizam i penjačke aktivnosti.

InstinctSolarFamily HR 0001 min
Instinct Solar kolekcija

Instinct Solar

Predstavljajući prekretnicu za Garmin, Instinct Solar može osigurati neograničen vijek trajanja baterije uz dovoljno izlaganja suncu u načinu rada štednja baterije. Koristeći način ekspedicije s dovoljnom izloženošću suncu, Instinct Solar pruža povećanu funkcionalnost GPS-a uz trajanje baterije više od dva mjeseca. Serija Instinct Solar također se može pohvaliti s trajanjem baterije do 24 dana u načinu rada pametnog sata u zatvorenom i više od 50 dana s dovoljnom izloženošću suncu. Korisnici mogu ovako produžiti trajanje baterije pomoću uključivanja Power Managera.

Garmin Instinct 10122018 1420x672 1 scaled 2
Uz dovoljnu izloženost suncu Instinct Solar pametni sat može raditi i više od 50 dana

Instinct Solar – izdanje za surfanje sadrži specifične funkcije za surfanje poput podataka o plimi i surferskim aktivnostima kako bi surferi mogli maksimalno iskoristiti svaki val. Ujedno je i multisport sat za rekreaciju na vodi. Instinct Solar – taktičko izdanje opremljen je taktičkim karakteristikama kao što su kompatibilnost naočala za noćno gledanje i način rada Stealth. Instinct Solar sada uključuje i Pulse Ox2 kako bi provjerio koliko dobro tijelo pojedinca apsorbira kisik. Prati i energiju tijela kako bi optimizirao tjelesne rezerve energije pomoću mjernih podataka praćenja zdravlja.

fenix6 Hero HR 4000 min
Fēnix 6S Pro Solar i fēnix 6 Pro Solar su najnoviji članovi Garmin multisport GPS linije pametnih satova

fēnix 6 serija – solarno izdanje

Sa solarnim lećama za punjenje Garmin Power Glass i prilagodljivim Power manager načinom korištenja, serija fēnix 6 – solarna izdanja koristi sunčevu snagu da sačuva trajanje baterije. Proširivši robusne profile aktivnosti koji su uključeni u seriju fēnix, fēnix 6 i 6S solarna izdanja dolaze spremna za surfanje, brdski biciklizam i zatvoreni uspon. Fēnix 6S Pro Solar ima trajanje baterije u načinu rada pametnog sata do devet dana u zatvorenom i do 10,5 dana s dovoljnom izloženošću suncu, dok je trajanje baterije za fēnix 6 Pro Solar u načinu rada pametnog sata do 14 dana, a dovoljno je do 16 dana izlaganja suncu.

fēnix 6 Pro Solar
Garmin fēnix 6 Pro Solar

Fēnix 6 serija – Solar izdanje nudi i napredni nadzor spavanja, koji pruža detaljnu raščlambu korisničkih svjetlosnih, dubokih i REM faza mirovanja, kao i podatke o pulse Ox i disanju. To se može vidjeti na posvećenom widgetu koji uključuje ocjenu razine stresa i uvid u metrike o snu. Fēnix 6 serija uključuje mape TopoActive Europe za avanture na otvorenom, ski karte za preko 2.000 skijališta diljem svijeta i preko 41.000 golf terena. Fēnix 6 sadrži Garmin Pay i pohranu glazbe na uređaju do 2.000 pjesama, što korisnicima omogućuje sinkronizaciju popisa za reprodukciju s nekoliko najpopularnijih glazbenih servisa (potrebna pretplata), nije potreban telefon.

tactixDelta Solar HR 2001.33 min
Garmin tactix Delta Solar

tactix Delta – Solar izdanje

Tactix Delta solarno izdanje je četvrta generacija tactix obitelji, koja je razvijena na platformi fēnix serije. Napravljena u skladu s vojničkim standardima MIL-STD-810. Kod ovog modela uz korištenje Power Managera trajanje baterije je do 21 dan u zatvorenom i do 24 dana s dovoljnom izloženošću suncu. Značajke spremne za misiju na tactix Delta – Solar izdanju uključuju nevidljivi način rada, koji onemogućuje dijeljenje lokacije i bežično povezivanje, te prekidač za uklanjanje da biste izbrisali svu korisničku memoriju. Robustan, sofisticirani dizajn sadrži stalno uključeni zaslon od 1,4 inča, safirne leće otporne na ogrebotine, crni DLC obloženi čelični okvir, crni čelični stražnji poklopac s PVD-om i potpuno novi crni taktički najlonski QuickFit remen s pojačanim šivanjem i izloženim hardwareom od crnog metala.

tactix Delta – Solar 1

 

Uz specijalizirane taktičke značajke, kao što je mapiranje, glazba, napredni trening i iste pametne značajke iz obitelji fēnix 6, tactix Delta – Solar izdanje izgrađen je za zahtjevnu terensku upotrebu i svakodnevno nošenje.

Detaljnije o solarnim kolekcijama saznajte na Garmin stranicama.

Solarne kolekcije cijene

Instinct Solar i Fenix 6 serija – solarna izdanja i tactix Delta – solarno izdanje predstavljaju stalnu inovaciju Garmin inicijative za solarnu tehnologiju i sada su dostupni. Kompletna linija Garmin pametnih satova sa solarnim punjenjem također uključuje fēnix 6X – Pro Solar i quatix 6X Solar. Predložene maloprodajne cijene počinju od 399,99 eura za Instinct Solar, 749,99 eura za fēnix 6 serija- Solarna izdanja i 1,099 eura za taktik Delta – Solar Edition.